Lääkejätteet

Lääkelakiin perustuvien tiukkojen vastuusäännösten vuoksi emme voi toimittaa asiakkaan hallussa olleita lääkkeitä enää uudelleen, joten meille palautetut lääkkeet menevät aina lääkejätteisiin. Näin ollen niitä ei myöskään voida hyvittää.

Tarpeetonta lääkehävikkiä voi ehkäistä ottamalla uutta lääkettä pienempi määrä ensimmäisellä toimituskerralla.

PALAUTA LÄÄKEJÄTE MIELUITEN NÄIN:

Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat). Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.

Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.

Palauta nestemäiset lääkkeet alkuperäispakkauksissa.

Palauta muista erillään:

  • Joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.

  • Sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esim. metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.

  • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.

  • Ruiskut ja neulat läpäisemättömässä pakkauksessa, kuten tyhjässä muovipullossa tai lasipurkissa.

Otamme vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Emme ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.). Nämä voi palauttaa kunnan keräyspisteeseen