UV-indeksi

UV-indeksi mittaa auringon voimakkuutta ja antaa signaalin siitä, kuinka paljon suojaa tarvitset. Sesonki ja kellonaika säätelevät säteilyn voimakkuutta ja siten indeksiä. Pilvisyys ja otsonikerroksen paksuus vaikuttavat myös.

Auringossa on turvallista oleskella koko päivän ilman suojaa vain silloin, kun UV-indeksi on alhainen.

UV-indeksi Suositeltu suojaus
Heikko: 0-2 Käytä aurinkolaseja. Käytä aurinkosuojavoidetta jos maassa on lunta tai jos ihosi on erityisen herkkä.
Kohtalainen:  3-5 Käytä aurinkolaseja ja aurinkosuojavoidetta. Suojaa iho vaatteilla ja päähineellä ja pysyttele varjoisassa ympäristössä keskipäivän tienoilla, kun auringon paiste on voimakkaimmillaan.
Voimakas: 6-7 Käytä aurinkolaseja ja aurinkosuojavoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 15. Suojaa iho vaatteilla ja leveälierisellä päähineellä. Vähennä ulkonaoloa kello 11:n ja 16:n välillä.
Hyvin voimakas: 8-10 Samat varokeinot kuin edellä, mutta suojautumisessa on oltava erityisen huolellinen. Suojaamaton iho voi palaa nopeasti.
Äärimmäisen voimakas: 10+ Varaudu säteilyyn kaikin mahdollisin tavoin, käytä aurinkolaseja ja aurinkovoidetta, suojaa vartalo pitkähihaisella paidalla ja pitkillä housuilla, käytä leveälieristä päähinettä ja vältä aurinkoa kello 11:n ja 16:n välillä.