Uusi apteekkari esittäytyy

( 27.05.2014 )

Olen nyt pyörinyt Uuraisten apteekin tiskin takana kohta kolme kuukautta. Tervetulotoivotuksia on tullut niin paljon, että niistä on mahdotonta pitää enää lukua. Tämä on lämmittänyt mieltäni kovasti. Pienen paikkakunnan kasvattina olen kokenut oloni kotoisaksi, ikään kuin olisin juurilleni palannut, vaikken täältä kotoisin olekaan. Mieleen muistuvat opiskelijapoikana tehdyt kesätyöt kotipitäjäni Kivijärven apteekissa.

Toimintaympäristöön tutustuminen on toistaiseksi jäänyt vähiin. Apteekkarina aloittamiseen liittyy omat puuhansa ja kauniin nimikirjoitushäkkyränsä on saanut veivata yhteen jos toiseenkin sopimuspaperiin. Talon ja kulmakunnan kuvioiden opettelu on oma projektinsa, mutta siinä kokenut ja osaava henkilökunta on ollut suureksi avuksi. Lisäohjelmaa itselleni ja tytöille olen järjestänyt uusimalla apteekin tietojärjestelmän. Mutta kunhan pöly tästä laskeutuu, aion tehdä kierroksen kylillä ja käydä tutustumassa yhteistyökumppaneihimme.

Millaisen apteekkarin Uurainen on nyt sitten saanut? Ainakin sellaisen, joka pitää kovasti työstään ihmisten parissa, asiakkaiden palvelu on lähellä sydäntäni. Paras esikuva tässä on oma isäni, joka taksiautoilijan työssään osasi palvella kaikki asiakkaat yksilöllisesti, kunkin omien tarpeidensa mukaan. Toiveissani on kehittää apteekkia entistä toimivammaksi osaseksi paikallisessa terveydenhuollossa.

Harrastuksinani näin kesäaikaan ovat kotipihalla ja kesämökillä puuhastelu sekä järvellä meloskelu kajakilla. Talvella hiihtelen jos lunta sattuu olemaan. Ympärivuotisia harrastuksia ovat kokkailu ja sähkökitaran rämpyttely, omaa musiikkiakin syntyy silloin tällöin. Yhden illan viikossa pyhitän SPR:n ystävätoiminnalle. Matkailemme vaimon kanssa mielellämme, filosofiamme on tehdä mieluummin pienehköjä matkoja usein kuin pitkiä matkoja harvakseltaan.

Ensikuukaudet Uuraisilla ovat sujuneet oikein miellyttävissä merkeissä. Paikkakunta vaikuttaa pienestä koostaan huolimatta eläväiseltä ja ihmiset mukavilta. Toivon kovasti, että me yhdessä muiden paikkakunnalla työskentelevien terveysalan toimijoiden kanssa kykenemme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja pitämään oman sektorimme palvelut hyvällä tolalla myös jatkossa.

- Jari Lampila