Valmista tuli...

( 31.03.2015 )

…remontista nimittäin. Nyt meillä on enemmän ja valoisampaa tilaa niin tuotteille kuin asiakkaillekin. Onnistuneesta ja ammattitaitoisesta toteutuksesta vastasivat Evet Design Oy ja Jorman Sähkö Oy, joille lähetän lämpimät kiitokset miellyttävästä yhteistyöstä. Lisäksi kiitoksen ansaitsevat henkilökuntamme tytöt, joiden ansiosta tavarat siirtyivät pikavauhtia vanhoista hyllyistä uusille paikoille käväistyään ensin pahvilaatikoissa. Kiitokset myös Riitalle sotkujen vikkelästä selvittämisestä sekä vaimokullalle touhuun osallistumisesta ja henkisestä tuesta.

Vaikka tilojen puolesta alkaa olla valmista, niin muutoin apteekki ei koskaan ole valmis. Tilat ja tekniset valmiudet ovat ainoastaan työkaluja, joiden avulla voimme toimia. Toimintaa voi kehittää aina. Uutta tietoa ja uusia tietoteknisiä työkaluja ilmaantuu jatkuvasti, ja entisestäkin tiedosta saattaa olla muutama jyvänen omaksumatta. Toimintaympäristö muuttuu myös, mikä asettaa omat haasteensa. Saatuamme ulkoiset puitteet kohtalaisen hyvään kuntoon voimme jatkossa keskittyä enemmän toimintamme sisällön kehittämiseen.

Kaiken keskiössä on aina asiakas, minkä pidämme kirkkaana mielessä uusia juttuja suunnitellessamme. Olen toiminut valmistumisen jälkeen alalla reilut 25 vuotta, ja ilokseni voin todeta asiakaslähtöisyyden kehittyneen huimasti tuona aikana. Ensimmäinen työnantajani, tuolloin jo päälle 70 – vuotias herrasmies, oli sitä mieltä, ettei reseptilääkkeistä tule antaa informaatiota asiakkaalle, siinä kun astuttaisiin lääkärin varpaille. Muutoinkin palvelu oli monin paikoin kuin vanhanajan virastossa eikä ensimmäisessä työpaikassani ollut vielä tietokoneita. Useimmissa muissa apteekeissa toki oli, mutta tuolloiset järjestelmät olivat kovin alkeellisia nykyisiin verrattuna. Kaikki lääkkeet olivat enimmäkseen tiskin takana. Tuntuu kaukaiselta, mutta silti noista päivistä on vain 25 vuotta. Millaiseltahan apteekki mahtaa näyttää kun seuraavat 25 vuotta on kulunut?

- Jari Lampila