Toivomuksia otetaan vastaan

( 27.01.2015 )

Apteekin asiakastilojen uudistamisprojekti etenee pikkuhiljaa. Muutamaa toimijaa olen kilpailuttanut ja ratkaisuunkin on päästy. Näillä näkymin kalusto menee uusiksi maaliskuun loppupuolella. Paperilla kaikki näyttää hyvältä, toivottavasti lopputuloskin tekee niin. Uskoisin näin käyvän.

Osaavat suunnittelijat ovat parhaimmillaan melkoisia taikureita, mitä tilankäyttöön tulee. Niinpä nyt näyttää siltä, että valintahyllytilaa saadaan jonkin verran lisää. Tämä mahdollistaa uusien tuotteiden ottamisen valikoimiin. Tarvetta kaiketikin saattaa olla. Joulumessuilla eräs paikallinen yrittäjäpiireissä touhuava henkilö tuli juttelemaan, ja valitti Uuraisten erikoistavarakaupan kehnoa tilannetta. Moottorisahan viilatkin pitää kuulemma käydä Jyväskylän puolelta ostamassa. Tuo pani miettimään.

Moottorisahan viilat eivät kuuluu toimialaamme, mutta muutoin haluamme omalta osaltamme olla kohentamassa tilannetta ja edistämässä kylän pysymistä elävänä. Niinpä toivoisinkin asiakkailtamme toiveita siitä, mitä he toivoisivat valikoimiimme. Tuotteiden on toki istuttava toimintamme sisältöön ja periaatteisiimme.

Apteekki on asiantuntijaliike, ja näin ollen sen myymien tuotteiden on oltava laadukkaita, tutkimukseen perustuvia ja eettisesti kestäviä terveyttä ja hyvinvointia tukevia valmisteita. Tuotteet, joita markkinoidaan katteettomilla lupauksilla ja köykäisiin mukatutkimuksiin vedoten, eivät jatkossakaan tule kuulumaan valikoimiimme. Suosittelemme vain tuotteita, joihin luotamme.

Toisaalta kunnioitamme ihmisten valinnan vapautta. Luontaistuotteita käytetään nykyään paljon, ja vaikka joukossa on paljon huuhaata, mahtuu sekaan helmiäkin. Moni lääkeaine on saanut alkunsa luonnosta. Riittävien tutkimusten puute ei automaattisesti tarkoita sitä, että tuote olisi tehoton. Vaikka emme tällaisia tuotteita spontaanisti suosittele, pyynnöstä tilaamme ja toimitamme niitä asiakkaillemme, jos vain toimittajiemme valikoimista löytyy. Turvallisia nuo tuotteet pääsääntöisesti toki ovat. Monia reseptilääkkeitä käyttäviä kehotamme kuitenkin varovaisuuteen ja tarkastelemme mahdollisuuksien mukaan tuotteen yhteensopivuutta lääkityksen kanssa. Ongelmana tosin usein on, että kattavia yhteisvaikutustietoja ei läheskään aina löydy.

Hyllyillemme on odotettavissa ainakin uusia lisäravitsemusvalmisteita ja ihonhoitotuotteita. Jälkimmäisen tuoteryhmän kohdalla miesapteekkari ei koe olevansa aivan keskeisimmällä mukavuusalueellaan, mutta onneksi tytöiltä saanee asiaan apua.

Mutta muutakin hyllyillemme vielä mahtuu. Joten jos sinulla, arvoisa asiakkaamme, on toiveita tarjontamme suhteen, niin esitä se toki meille puhelimitse, sähköpostitse tai apteekissamme asioidessasi!

 

- Jari Lampila