Hyvää uutta vuotta 2015

( 31.12.2014 )

Ensimmäinen vuoden vaihde Uuraisten apteekkarina on käsillä, ja tekee mieli kurkistella hiukan niin eteen- kuin taaksekin päin.

Kuluneesta vuodesta on jäänyt hyvä maku suuhun. Kelpaahan sitä työskennellä mukavien asiakkaiden parissa osaavan henkilökunnan kanssa. Yhteistyö terveyskeskuksen ja muiden yhteistyökumppanien kanssa on sujunut saumattomasti. Ennen Uuraisille tuloa tein pitkän työrupeaman apteekkiproviisorina Jyväskylässä, ja on todettava, että aikaisempaan toimintaympäristööni verrattuna asioiden sujuvuus Uuraisilla vie voiton 6 – 0. Tämän vuoksi helposti herkeää tuumailemaan, ettei suuri aina välttämättä ole kaunista. Kun terveydenhuollon eri toimijat ja systeemissä pyörivät asiakkaat tuntevat toisensa, asiat hoituvat mutkattomasti eikä aikaa ja energiaa tuhraannu tarpeettomaan pallotteluun. Uuraisilla on saatu nauttia kokeneen ja osaavan pitkän linjan terveyskeskuslääkärin palveluista, mikä ei kaikkialla ole itsestäänselvyys. Toivottavasti saamme pitää Pertin täällä jatkossakin. Toivokaamme myös, ettei tulevilla uudistuksilla hämmennetä sekaisin hyvin toimivaa pakettia. Asioiden edelleen kehittäminen on toki luvallista, ainahan parantamisen varaa on. Jos muuta kuvittelee, niin silloin on taantumisen vaara olemassa.

Apteekkariuran alkutaival on kulunut suurelta osin perusasioiden parissa, byrokratian kanssa tuhertaminenkin on ottanut oman aikansa. Hieman vanhahtavan tietojärjestelmän olen jo ennättänyt uusia, mikä on sujunut toisin kuin monet muut vastaavat projektit, eli siis suuremmitta ongelmitta ja hyvin. Kiitoksia vain Receptumin osaavalle väelle. Tietojärjestelmä ei tietenkään ole mikään itsetarkoitus vaan työkalu, jonka avulla palvellaan asiakkaita ja tässä suhteessa asiamme lienevät hyvällä tolalla. Nyt vain opetellaan hyödyntämään uusia työkaluja entistä paremmin.

Tulevana vuotena on tarkoitus uusia hieman kulahtamaan päässeitä kalusteita. Yleisilmeen kohentamisen ohella järjestellään lisää hyllytilaa itsehoitotuotteita varten ja parannetaan asiakkaiden intimiteettisuojaa reseptipalvelussa. Joitain uusia palvelumuotoja on myös tarkoitus tuoda tarjolle. Osaamistamme pidämme yllä ja parannamme, erilaiset täydennyskoulutukset kutsuvat vuorollaan jokaista porukkamme jäsentä.

Näillä eväillä haluan kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa entistä parempaa uutta vuotta 2015!

- Jari Lampila