Ajankohtaista 

Koronavirusepidemia

Terveydenhuoltojärjestelmämme ylikuormittumisen estämiseksi epidemian etenemistä pyritään erilaisin toimenpitein hidastamaan. Paniikkiin ei ole aihetta, mutta viranomaisten ohjeita on syytä noudattaa. Näin voidaan madaltaa sairastavuushuippua ja suojata niitä riskiryhmiin kuuluvia, jotka saattaisivat saada vakavampia oireita. 

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL on avannut jatkuvasti päivittyvän sivun, jossa selvitetään koronavirusepidemian tilannetta ja annetaan muutakin hyödyllistä tietoa.

Ajankohtaista koronaviruksesta

Paikallistason infoa löydät JYTE:n sivuilta:

Jyväskylä varautuu koronavirukseen

Lisäpalveluitamme, jotka voivat olla epidemian aikana hyödyksi

Koronavirusinfektioon sairastuneiden ja karanteeniin määrättyjen on vältettävä yleisissä tiloissa liikkumista. Tämä voi aiheuttaa ongelmia myös apteekkiasiointiin liittyen. Apu tilanteeseen voi löytyä lisäpalveluistamme.

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Normaalisti kuljetamme pyydettäessä lääkkeet kotiin 15 kilometrin säteellä apteekista. Poikkeustilanteessa voidaan neuvotella kuljetuksesta kauemmaksikin.

Maksut: 0-5 km 5 euroa, 6-10 km 10 euroa, 11-15 km 15 euroa. Jos samassa osoitteeseen tai lähekkäin asuville kuljetetaan useammalle samalla kertaa, maksu jaetaan. 

Noutolokero

Uuraisten Salen myymälästä löytyy apteekkimme noutolokero, josta lääkkeet voi noutaa Salen aukioloaikoina. Apteekissa käynti ei ole välttämätöntä, sillä maksaminen onnistuu verkkomaksuna, minkä jälkeen puhelimeen saapuu noutokoodi tekstiviestinä. Jos olet sairas tai karanteenissa, voit antaa koodin ystävälle, joka hakee lääkkeet. 

Noutolokerotoimituksista ei mene lisämaksua. 

Mobiiliresepti

Voit varata reseptilääkkeesi valmiiksi apteekkiin tai noutolokerotoimitukseen tietoturvallisella mobiilireseptisovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Tarvitset vain paperitulosteen sähköisestä reseptistä. Tieto varauksesta saapuu apteekkiin, josta otetaan yhteyttä lääkeinformaatiota ja toimituksen yksityiskohdista sopimista varten.


Terveydeksi!-lehti

Uusin Terveydeksi!-lehti sisältää hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa mm. allergian siedätyshoidosta, vetaanisesta ruokavaliosta, liikunnasta, vatsan toiminnasta ja kevätväsymyksestä.

Hae oma lehtesi ilmaiseksi apteekistamme!