Miten lääkkeeni korvataan?

Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty lääkemääräyksellä sairautesi hoitoon.

Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. 

Korvausluokka Korvataan
Peruskorvattavat 40 %
Alempi erityiskorvaus 65 %
Ylempi erityiskorvaus Asiakkaan osuus 4.50 €/lääke

Lääkevaihdon piiriin kuuluvissa lääkkeissä korkein korvattava hinta määräytyy halvimman rinnakkaislääkkeen mukaan lisättynä 50 sentillä. Tilanne tarkistetaan neljännesvuosittain. Esimerkiksi jos vuosineljänneksen alussa halvin rinnakkaislääke maksaa 15 euroa, maksetaan täysi korvaus enintään 15,50 euroa maksavista valmisteista. Ylimenevän osan asiakas maksaa kokonaan. Kuitenkin tilanteissa, joissa lääkäri kieltää lääkevaihdon, maksetaan korvaus aina koko hinnasta.

Vuotuinen omavastuuraja kalenterivuonna 2017 on 605,13 euroa. Kela korvaa tämän jälkeen hankkimiesi lääkkeiden kustannukset kokonaan 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Neuvomme mielellämme lääkekorvauksiin liittyvissä asioissa.

Takaisin >>